Fitkoření.cz - koření z celého světa

BBQ Maroko 45 g

Tento výjimečný výrobek BBQ Maroko 45 g od značky se zárukou kvality Koření Králů máte možnost dostat nyní až neuvěřitelně levně! Zboží pořídíte teď u nás za 55 Kč.
EAN: 8595666225888
BBQ Maroko 45

BBQ Maroko

balení
obsah
cena
cena za 100 g

malý sáček
33 g
35 Kč
106,1 Kč

malá kořenka
45 g
55 Kč
122,2 Kč

velký sáček 
330 g
280 Kč
84,8 Kč

kilogram
1000 g
410 Kč
41.0 Kč

Složení: česnek, cumin, cibule, paprika, sůl, muškátový ořech, pepř, skořice, ibišek, koriandr, tymián, růže.

Speciální edice koření na grilovací sezónu.
Marocká kuchyně je proslulá svými bohatými a aromatickými kořeními, které dodávají jídlům jedinečnou chuť a vůni. Grilování v marockém stylu není výjimkou. K přípravě masa a zeleniny se používají směsi koření, které kombinují sladké, slané a pikantní chutě. Kromě koření se do marockého grilování hojně přidávají i květy růží a ibišku, které dodávají jídlům jemnou květinovou vůni a mírnou kyselost.
Čím je specifické grilování v marockém stylu?
Marocká kuchyně se proslavila i netradičními ingrediencemi, jako jsou květy růží a ibišku. Květy růží dodávají pokrmům jemnou květinovou vůni a mírnou sladkost, zatímco ibišek dodává kyselost a sytě červenou barvu.
Klíčem k autentické chuti marockého grilování je použití aromatického koření, jako je cumin, koriandr, muškátový ořech, skořice a pepř. Tyto koření se obvykle drtí a míchají do směsi zvané „ras el hanout“, která se používá k marinování masa a zeleniny. Ras el hanout je v marocké kuchyni to samé, co garam masala v indické kuchyni. V doslovném překladu znamená ras el hanout „koření šéfkuchaře“. To znamená, že kuchaři i kuchařky si ho připravuj sami z koření, které mají v oblibě.
Typické pokrmy z arabské kuchyně vhodné pro použítí na grilu
Kofta: Mleté maso smíchané s kořením a bylinkami a grilované na špízech. Kofta se obvykle podává s pita chlebem a tahini omáčkou.
Kuřecí a jehněčí špízy: Marinované v aromatické směsi koření a grilované do křupava.
Brochettes: Grilované špízy z masa, zeleniny a ovoce. Brochettes se obvykle marinují v olivovém oleji, koření a bylinkách.
Tajine: Maso a zelenina dušené v hliněné nádobě s kořením a vodou. Tajine se obvykle vaří nad otevřeným ohněm nebo na grilu.
Skewery: Maso, zelenina a koření se napichují na grilovací jehlice a grilují se nad otevřeným ohněm. Skewery jsou populární volbou pro grilování v Maroku a existuje mnoho variant s různými druhy masa a zeleniny.
Tipy pro grilování v marockém stylu:

Maso a zeleninu marinujte předem, aby se stihly prolnout s chutí koření a květin.
Grilujte maso na středním ohni, abyste ho nespálili.
Podávejte grilované jídlo s teplým pita chlebem a omáčkami.
Během grilování maso pravidelně otáčejte a potírejte marinádou.

Marocké grilované pokrmy se obvykle podávají s kuskus, rýží, grilovanou zeleninou a omáčkami, jako je harissa (pikantní omáčka z chilli papriček) a tahini (sezamová pasta).
 
 

Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.