Temperace
Extra bílá poleva je určena k polévání cukrářských výrobků. Rozpouští se ve vodní lázni při teplotě 42-45°C. Je nutné nepřekračovat teplotu, aby nedošlo ke spálení polevy (jakmile se poleva srazí, je spálená a již nejde znovu rozehřát). Stárnutím polevy dochází k její viskozitě (poleva je více tuhá), proto doporučujeme přidat k polevě také rostlinný tuk. Na 100g polevy použijeme max. 20g tuku. Poleva tak získá tekutější konzistenci.
Náš tip: pokud nechcete, aby se poleva při krájení lámala, rozmíchejte v rozehřáté polevě několik lžic bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Při přidání těchto surovin je nutné ještě nějakou chvíli polevu zahřívat a míchat, protože poleva nejdříve hodně zhoustne a vypadá, jakoby se srazila. Postupným zahříváním ale opět povolí a zůstane tekutější. Chuťově pak bude jemně kyselá a bude se krájet stejně hladce, jako dortový krém.