Temperace
Hořká čokoládová poleva je určena k polévání cukrářských výrobků. Je tedy potřeba ji před použitím rozehřát. Polevu rozehříváme ve vodní lázni při teplotě 42- 45°C. Důležité je nepřekračovat teplotu, aby se poleva nesrazila. Jakmile se srazí, znamená to, že je spálená, a již ji nebudeme moci znovu použít. Aby byla poleva krásně tekutá, doporučujeme ji ředit rostlinným tukem. Na 100g polevy můžeme použít až 20 g tuku.
Náš tip: pokud nechcete, aby se poleva při krájení lámala, rozmíchejte v rozehřáté polevě několik lžic bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Při přidání těchto surovin je nutné ještě nějakou chvíli polevu zahřívat a míchat, protože poleva nejdříve hodně zhoustne a vypadá, jakoby se srazila. Postupným zahříváním ale opět povolí a zůstane tekutější. Chuťově pak bude jemně kyselá a bude se krájet stejně hladce, jako dortový krém.