Pískavice mletá

Pískavice mletá nejvíce se používá do indické kuchyně do omáček a čočky. V balkánské kuchyni je důležitou součástí... více informací »
Pískavice mletá
Pískavice mletá nejvíce se používá do indické kuchyně do omáček a čočky. V balkánské kuchyni je důležitou součástí...

Pískavice mletá
nejvíce se používá do indické kuchyně do omáček a čočky. V balkánské kuchyni je důležitou součástí koření čubrica, která se používá na špízy, mletá masa i saláty. V Gruzii a Arménii se pískavicí koření mletá masa.
Typy balení:

Balení
Obsah
Cena
Cena za 1 kg

malý sáček
30 g
25 Kč
833,3 Kč

malá kořenka
40 g
42 Kč
1050,0 Kč

VELKÝ sáček
300 g
150 Kč
500,0 Kč

VELKÁ kořenka
300 g
200 Kč
666,7 Kč

kilogram
1000 g
250 Kč
250,0 Kč

 

Jiné názvy: pískavice řecké seno, 
Anglický název: fenugreek

Latinské jméno:  Trigonella foenum-graecum

Používaná část rostliny: semena

Chuť a vůně: kořeněné aroma připomínající kari, nezralé ořechy a javorový sirup, chuť je výrazně hořká.

Použití pískavice
Pískavice řecké seno pochází z blízkého východu. Nejstarší nálezy této plodiny jsou z dnešního Iráku a jsou starší než 6000 let. Semínka pískavice byla nalezena v hrobce Tutanchamona a první písemná zmínka je ze starého Říma. Byl to recept na víno ochucené pískavicí z 1. století.
Dnes je největší producentem Indie, kde se ovšem také nejvíce pískavice spotřebuje. Pískavice je důležitým prvkem směsí kari, kterým dodává svoji specifickou chuť. Samotná chuť pískavice je ovšem nepříjemně hořká. Indická kuchyně si však s touto nepříjemnou vlastností dokáže poradit. Hořká chuť pomalu mizí při tepelné úpravě a když koření pomalu zahřejeme na oleji, hořká chuť ustoupí. Při pražení suchého koření však musíme být opatrní na přepálení.
Pískavice řecké seno se používá také v balkánské kuchyni, je součástí tradiční směsi koření čubrica a používá se do mletých mas, masových špízů a na grilovanou zeleninu.
Oblíbená je také v Armenii, kde používají pískavici nejen na pečení a grilování mas, ale do mleté pískavice se nakládá hovězí maso před sušením. Takto se vyrábí arménská „šunka“ bastruma. 
 
Obsah alergenů podle atestu z 29.11.2020:

Alergen
neobsahuje
možné stopy
obsahuje

1) Lepek
X
 
 

2) Korýši
X
 
 

3) Vejce
X
 
 

4) Arašídy
X
 
 

5) Sója
X
 
 

6) Mléko
X
 
 

7) Ořechy
X
 
 

8) Celer
X
 
 

9) Hořčice
X
 
 

10) Sezam
X
 
 

11) Siřičitany
X
 
 

12) Vlčí bob
X
 
 

13) Měkkýši
X
 
 

 

Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.

Nevíte kde koupit koření pískavice mletá? Podívejte se na mapu, a najděte nejbližšího prodejce.

Ve slevě tento výrobek Pískavice mletá od společnosti s dlouholetou tradicí Koření Králů snadno můžete pořídit momentálně na našich stránkách za akční cenu! Výhodně za super cenu 250 Kč.