NĚCO MÁLO O BYLINCE – ŠÍPEK PLOD
– Antioxidant
– Normální činnost močového měchýře a ledvin
– Normální trávení
– Přirozená obranyschopnost, imunitní systém
– Normální funkce dýchacího systému
– Normální stav kloubů
Výše uvedená tvrzení jsou citována z takzvaného seznamu doposud neposouzených zdravotních tvrzení podle článku 13.1 – tzv. „On hold“ seznam. Tento seznam je dostupný na stránkách SZPI: https://www.szpi.gov.cz/clanek/voditka-k-problematice-zdravotnich-a-vyzivovych-tvrzeni.aspx – odkaz naspodu stránky
Příprava odvaru pro plody, semena, kořeny a kůry: 1 čajovou lžičku vsypte do studené vody (200 ml) a přiveďte k varu. Krátce povařte. V zakryté nádobě nechejte 15 odstát, poté sceďte. Pijte 1-2x denně. Nepřekračujte uvedené denní dávkování. Dobrou chuť!
Čaj se dá připravit z celých šípků i tak, že se celé plody namočí přes noc do studené vody a druhý den se ta samá voda ohřeje.
Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Hmotnost: 300/500 gramů
Tip: Čaj je vždy vhodné přecedit přes plátno nebo papírový filtr, aby nám chloupky obsažené v šípku nedráždily sliznice.