Cukrářská surovina, Red Velvet směs na pečení
Balení sypké směsi pro přípravu oblíbeného korpusu Red Velvet.
NEOBSAHUJE AZO BARVIVA.
Hotový korpus je šťavnatý a má hladký povrch.
Pro cukrářské provozovny nabízíme výhodnější velké balení této směsi.
Složení: cukr, pšeničná mouka, sušená vejce, kypřící látka (E450, E500), kakao se sníženým obsahem tuku, barvivo (E120, E172), sůl, aroma.
Hmotnost: 500 g
Pracovní postup:
500 g Sandra Velvet, 325 g voda, 90 g olej – všechny suroviny smícháme, necháme 5 minut odležet, poté šlehačem vyšleháme na nejnižším stupni do hladké hmoty, cca 1-2 minuty.
Upozornění: na upečení korpusu o průměru 24 cm je potřeba 1 kg této směsi.
Název dortu Red Velvet a jeho originální recept údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům, jako autorskou specialitu, podávali již ve 20. letech minulého století. Red Velvet znamená rudý samet nebo hebkost, čímž se vyjadřuje barva a jemnost korpusu, který má být tmavě, či jasně červený nebo červenohnědý.
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
energetická hodnota 1621 kJ / 388 kcal
tuky 4,6 g / toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g
sacharidy 76,5 g / z toho cukry 47,4 g
vláknina 1,7 g
bílkoviny 9,5 g
sůl 1,1 g