Další dobroty z kategorie Dortové pomůcky
Strojek Donut slouží jako přesný dávkovač těsta při přípravě koblih – donutů.
Pracovní postup:
Těsto lžící naplníme do strojku, 3 cm pod okraj. Při správné hustotě těsto stéká 3 – 5 vteřin. Palcem uvolníme tlačítko a píst odštípne kroužek těsta, které padá do vroucího oleje.
Při výrobě malých pouťových kroužků odšroubujeme ve spodní části červený píst, vtlačíme s malým pístem.
Můžeme polévat čokoládou a sladkými polevami.
Příprava těsta Donut:
1/2 kg hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 vejce, 200 g kyselé smetany, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 200 ml mléka. Šlehačem zpracované těsto necháme cca 15 minut dozrát v teplé místnosti. Těsto musí být tažné a houževnaté.