Kuchyňská stěrka má nalisované kroužky na jemné roztírání česneku.
1. Oloupaný česnek uchopte do prstů a mírným tlakem přejíždějte přes kroužky (strouhátka) třítka. Vzniklou jemnou kašičku (pastu) můžete použít na potření plátků masa, ryb, topinek a spolu s nivou připravíte i výbornou pomazánku na jednohubky.
2. Stroužek česneku i se slupkou vložte na chvíli do studené vody. Nožem odřízněte stopkovou část (krček). Podržte za kořínek a takto česnek roztírejte. Slupka, která zůstává se rozevírá podél prstů, ale česneková kašička (pasta) zůstává na třítku.
Recept pro inspiraci:
Do malého kelímku hořčice vmíchejte dva stroužky jemně rozetřeného česneku. Velice chutné na grilovaná masa, prejtové směsi i k uzeným výrobkům.
V sadě jsou vždy dvě třítka, s jemnými kroužky na roztírání čerstvého česneku a s hrubými kroužky na česnek „vyšeptalý“, k roztírání zázvoru.