Sandra Brilant – směs na čokoládový korpus 500g
– směs na přípravu sytě čokoládové lité hmoty
Hotový korpus má tmavě hnědou barvu, je vláčný, šťavnatý, s výraznou čokoládovou chutí a kompaktním, hladkým povrchem.
Využijeme ho k pečení dortových korpusů, plátů na řezy, sušenek a muffinů.
Složení:
cukr, pšeničná mouka, sušená vejce, kakao, kypřící látka (E450, E500), aroma.
Skladování: v suchu, do 25°C.
Hmotnost: 500 g
Pracovní postup:
500g Sandra Brilant, 325 g vody, 90 g oleje (100ml)
Všechny suroviny smícháme, necháme 5 minut odležet – nabobtnat, poté protínačkou (míchací nástavec) vymícháme na nejnižším stupni do hladké hmoty, cca 1-2 minuty. Pečeme při 160 °C (horkovzduch) cca 25-30 minut (respektujeme zkušenost s vlastní troubou).
Upozornění:
na upečení vysokého korpusu o průměru 24 cm je potřeba cca 1 kg této směsi.
Naše doporučení pro bezchybný výsledek: vždy pečeme jednotlivé pláty korpusů zvlášť. Doporučujeme vlít do formy o průměru 24cm jen 300g směsi a péci horkovzduchem při 160°C asi jen 15 minut. Takto máme jistotu, že se hotový plát upeče rychle, rovnoměrně a bez prasklin.
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
energetická hodnota 1601 kJ / 383 kcal
tuky 5,3 g / toho nasycené mastné kyseliny 1,8 g
sacharidy 71,9 g / z toho cukry 45,3 g
vláknina 3,7 g
bílkoviny 10,7 g
sůl 1,1 g