Hledáte zábavný způsob, jak si zpestřit ranní kávovou rutinu? Proč si nezkusit připravit marcipánová kávová zrna? Tato lahodná pochoutka, na kterou stačí jen pár jednoduchých ingrediencí, vám určitě zlepší den!
Suroviny:
Na základ: 200g pravého marcipánu.
Na náplň: 3 lžíce mleté kávy, 3 lžíce kakaa, 8 lžic cukru, 8 lžic margarínu, 8 lžic škrobu.
Na polevu: hořká nebo mléčná čokoláda, podle potřeby tuk k naředění
Pracovní postup: marcipán vyválíme na plát silný asi 3 mm a vyřízneme z něho oválek, který vložíme do formičky na kávová zrna a naplníme náplní.
Příprava náplně: povolený margarín smícháme s kakaem, kávou, cukrem a škrobem nejprve vařečkou, poté ručně na vále, vytvoříme malé válečky a necháme je chvíli zatuhnout v chladničce.
Náplň přiklopíme dalším marcipánovým oválkem a přitlačíme k sobě.
Opatrně vyjmeme z formy a necháme tuhnout. Poté namáčíme v rozpuštěné čokoládě a opět necháme zatuhnout.
Dobrou chuť!