Dortová forma motýl
Český výrobek
Tvarovaná forma s pevným dnem má tvar motýla. Vhodná je tak pro pečení velikonočních, či narozeninových dortů.
Materiál: potravinářský pocínovaný plech, určený pouze pro ruční mytí
Rozměry
šířka 34,5 cm
výška 24,5 cm
hloubka 8 cm
Recept pro inspiraci:
Banánový dort s čokoládou
Suroviny:
Těsto: 9 vajec, 450 g cukru, 9 lžic oleje, 450 g polohrubé mouky, 3 lžíce prášku do pečiva, 6 lžic rumu
Náplň: 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 200 g másla, 160 g cukru, 2 vanilkové cukry, 10 menších banánů
Nahoru: 2 sáčky šlehačky v prášku, trochu mléka, čokoláda na ozdobení
Postup:
Žloutky, cukr a olej ušleháme doběla, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum. Vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto upečeme ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, zašleháme dva rozmixované banány a změklé máslo utřené s vanilkovým cukrem. Polovinou zchladlého krému potřeme korpus, rozložíme na kolečka nakrájené zbylé banány, překryjeme zbytkem krému a dáme vychladnout. Ušleháme šlehačku v prášku v ledově studeném mléce, nastříkáme ji na krém a dozdobíme nastrouhanou čokoládou.