Forma z pocínovaného potravinářského plechu
Rozměr: výška 34cm, hloubka 8cm
Recept pro inspiraci:
Dort s ananasovým krémem
Suroviny (na tuto formu použijte min. trojnásobné množství surovin):
Těsto: 6 žloutků, 210 g cukru moučka, 1 a půl lžíce vlažné vody, 1 a půl lžičky citronové šťávy, 75 g hladké mouky, 75 g mletých ořechů, 60 g hrubé krupice, trocha citronové kůry, sníh z 6 bílků
Náplň: 5 polévkových lžic moučkového cukru, 1 kostka másla, 1 hrnek kompotovaného ananasu
Na ozdobu: čokoláda na vaření
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu. Dort upečeme a po vychladnutí plníme krémem: máslo s cukrem utřeme do pěny a po lžících přidáváme jemně pokrájený ananas, který musí mít stejnou teplotu jako máslo, dobře našleháme. Povrch dortu polijeme čokoládou na vaření, popř. dozdobíme dle fantazie.