Fitkoření.cz - koření z celého světa

Kampotský pepř červený 30 g

Velmi žádaný výrobek Kampotský pepř červený 30 g od přední společnosti Koření Králů jednoduše získáte v naší internetové nabídce za příznivou cenu. Teď za akční cenu 150 Kč.
EAN: 8595666212024
Kampotský pepř červený 30

Kampotský pepř červený

balení
obsah
cena
cena za 100 g

malý sáček
30 g
150 Kč
500.0 Kč

mlýnek
50 g
310 Kč
620.0 Kč

velký sáček 
300 g
1300 Kč
433.3 Kč

Červený pepř se získává z úplně zralých kuliček pepře. Kuličky získají sytě červenou barvu a ve slupce je více cukru a aromatických látek. Červené kuličky se ovšem rychle kazí a jsou oblíbeným zdrojem potravy ptáků. Proto se musí rychle sklidit a ihned se musí sušit, aby nezačal přirozený proces fermentace. Díky úplné zralosti a absence fermentace má pepř ovocné a květinové aroma, a naopak chybí zemité aroma typické pro černý pepř. Pepř má výraznou chuť a pro své ovocné aroma se skvěle kombinuje s citrusovým ovocem a hodí se i do dezertů.

Kampotský pepř je pěstovaný v horách jižní Kambodže, v provincii Kampot. Jedná se o původní kultivar pepře (pipper nigrum), který plodí menší množství plodů s výraznější chutí a vůní. Tento kultivar se příliš nehodí na průmyslové pěstování pepře, protože je náročný na péči i prostředí, kde roste. Proto se pěstování věnuje pouze malé množství farmářů, kteří vyprodukují velmi omezené množství pepře. Svého pepře si ovšem velmi cení a dávají mu maximální péči a čas. Všechen pepř je ručně sbírán a několikakrát tříděn a separován, aby všechny kuličky byly správně zralé, čisté a usušené. Ihned po usušení je vakuově zabalen a letecky doslán do Evropy.

Jaký je rozdíl mezi klasickým pepřem a kampotským pepřem?
Je to stále pepř, ale sklizen v době plné zralosti, rychle a šetrně zpracovaný a během několika týdnů dopravený na váš stůl. Klasický pepř je sklízen kombajny, fermentován v obřích silech a uskladňován v kontejnerech po dobu několika měsíců. Výsledek je potom stejný, jako když ochutnáte rajče utržené v červenci z keře a rajče koupené v únoru v supermarketu. Jahody ze zahrady a jahody dovážené ze Španělska nebo Egyptu.
Proč je kampotský pepř tak drahý?
Kampotského pepře se vyprodukuje pouze omezené množství, a přitom se na jeho výrobě podílí mnoho lidí. Pepř se sklízí déle než obvykle, aby se rozvinula jeho chuť. Tím ale část úrody přezraje, sežerou ho ptáci a poškodí počasí. Pepř potom neputuje do Evropy kontejnerovou dopravou ale letecky, abychom ho dostali na stůl co nejčerstvější.